Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл каза във вторник, че икономиката на

...
Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл каза във вторник, че икономиката на
Коментари Харесай

Председателят на Федералния резерв Пауъл казва, че тази година има „липса на по-нататъшен напредък“ по отношение на инфлацията

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл каза във вторник, че стопанската система на Съединени американски щати, въпреки и другояче мощна, не е видяла възобновяване на инфлацията към задачата на централната банка, акцентирайки по-нататъшната дребна възможност скорошно понижаване на лихвените проценти.

Говорейки пред политически конгрес, фокусиран върху икономическите връзки сред Съединени американски щати и Канада, Пауъл сподели, че до момента в който инфлацията продължава да се намалява, не се е придвижила задоволително бързо и настоящето положение на политиката би трябвало да остане непокътнато.

„ По-скорошни данни демонстрират стабилен напредък и продължаваща мощ на труда пазар, само че и неналичието на по-нататъшен прогрес до момента тази година за връщане към нашата цел за инфлация от 2%, сподели шефът на Фед по време на полемика.

Повтаряйки скорошни изказвания на чиновници на централната банка, Пауъл уточни, че настоящото равнище на политиката евентуално ще остане в действие, до момента в който инфлацията не се приближи до задачата.

О...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР